Сексскандал в националния отбор по волейбол за жени преди Евро 2011

Волейболистката Христина Русева (с номер 11) е едно от момичетата, получили покана от селекционера Драгутин Балтич<br />

© www.cev.lu

Волейболистката Христина Русева (с номер 11) е едно от момичетата, получили покана от селекционера Драгутин Балтич

Поредният сериозен скандал е на път да се разрази в женския национален отбор по волейбол. След изгонването на три от основните състезателки селекционерът Драгутин Балтич се оказа в центъра на вниманието покрай твърдения, че искал да прави секс с някои от волейболистките.


Словенецът изпращал есемеси на две от състезателките си, с които ги канил в стаята си, съобщава "Тема спорт". В едното текстово съобщение пишело: "Чукни три пъти, за да разбера, че си ти, и бъди дискретна".


"Тема спорт" твърди, че една от състезателките е Христина Русева, а името на другата не се съобщава. Изданието съобщава, че Русева се е обърнала към ръководството на федерацията заради есемеса. Според "Канал 3" втората волейболистка, получила предложение, е Цветелина Заркова.




Помощникът на Балтич Димо Тонев и завърналият се капитан Любка Дебърлиева обясниха, че са чували за подобни есемеси, но не са ги виждали. "Аз не съм полицай. Балтич не е изпращал такива SMS-и. Не съм говорил с Русева и Заркова по този въпрос", каза Тонев пред "Канал 3".


"Момичетата говорят за тях (бел. ред. - за есемесите). Аз не се бъркам обаче в личното пространство на хората. Според мен, ако всичко това е вярно, би трябвало след този скандал Балтич да напусне националния отбор", заяви Дебърлиева.


Засега няма коментар нито от Балтич, нито от самите състезателки, нито от президента на федерацията Данчо Лазаров.


Така отборът падна на много ниско ниво две седмици преди европейското в Италия и Сърбия от 23 септември до 2 октомври. България е в група D с Русия, Холандия и Испания.


Извън състава след скандал останаха досегашният капитан Ева Янева и опитните Мария Филипова и Диана Ненова. Помощник-треньорът Петър Дочев си тръгна по свое желание след финалите в Европейската лига, където отборът спечели бронзовите медали. Малко след назначаването си Балтич си постави амбициозната цел България да спечели медал от Евро 2011.