понеделник, март 24, 2008

Страхотна седмица за пирдопския волейбол!

Състезателите от волейболен клуб „Пирдоп” продължават с уникалното си представяне този сезон, след като в тримачов трилър отстраниха „Вихрен” (Сандански) в плейофа. Първата среща в Сандански бе загубена с 1:3 гейма, като средногорци започнаха добре и взеха първата част, но впоследствие допуснаха пълен обрат. Вторият мач обаче разсея всички страхове за отпадане. В петък пред препълнените трибуни на Градската спортна зала нашият състав успя да надделее над „Вихрен” със същия резултат - 3:1. Третият и решителен мач бе в неделя в Дупница и напълно повтори развоя на срещата в Пирдоп – загуба в първия гейм за нашите момчета, но победа в следващите три.
Оттук нататък сме на крачка от „А” Елитна волейболна група. С победителите от останалите два плейофа заформяме финална тройка. Победителят от нея влиза директно в горния ешелон. Вторият пък ще играе с предпоследния от групата, към която сме се насочили. Този мач ще реши кой от двата тима ще се изявява там. Имайки предвид набраната инерция, мъжкият ни волейболен отбор трудно ще бъде спрян и още в първата си година след възраждането си най-вероятно ще успее да влезе във втората по сила волейболна група в България.

Съставът на момичетата до 13 г. пък през седмицата пътува за Перник, където след четири чисти победи безапелационно се класира за финалите на републиканското първенство. Всъщност възпитаничките на Теодор Колев изненадаха дори и своя треньор с категоричното си класиране. „Не че съм се съмнявал в тях, но не очаквах толкова убедителни победи” – сподели той след завръщането им от Перник. Средногорските момичета стартирали убедително с победи над „Кюстендил” и „Пирин” (Разлог). Решаващият мач бил срещу тима на домакините от „Миньор”, също непобеден до този момент. Пирдопчанки не оставили никакви съмнения кой повече заслужава успеха – 25:5 т. и 25:8 т. В последната среща състезателките на „Етрополе” също не успели да запишат дори гейм срещу нашите волейболистки.

Оттук нататък погледите са насочени основно към финалите за републиканско първенство при 13-годишните ни състезатели. Момичетата ще мерят сили с най-добрите в България между 8 и 13 април, а момчетата – между 15 и 20 април. Домакин на срещите ще бъде гр. Казанлък, а самото ни участие там е нещо, което малцина са очаквали преди началото на сезона. Апетитът обаче идва с яденето – затова сега треньорът Теодор Колев и неговите възпитаници смело гледат дори към призовата тройка.
За по-доброто им представяне ще спомогне и Кумерио Мед АД. От предприятието са заявили, че ще осигурят чисто нови екипи, маратонки и наколенки за пирдопските състави. От волейболния клуб благодарят за помощта и се надяват да донесат още радостни моменти за почитателите на този спорт в Средногорието.

За съжаление седмицата донесе и една трагична вест. След продължително боледуване почина 13-годишният Димитър Андреев, който бе един от основните състезатели във волейболния ни отбор за тази възрастова група. Целият пирдопски състав присъства на погребението на младия талант, като бяха поднесени и венци от името на клуба. От ВК „Пирдоп” изказват искрените си съболезнования на семейството на починалото момче.

Източник: Васил Иванов - vasilivanov.blogspot.com

Няма коментари: