неделя, 2 ноември 2008 г.

Победа за волейболен клуб "Пирдоп" на старта на сезона

Мъжкият волейболен клуб на Пирдоп започна с победа новия сезон в Националната група А1 и загатна, че и този сезон ще бъде един от основните претенденти за лидерство в групата. Местните състезатели приеха в съботния следобед тима на „Царевец” от Велико Търново и надделяха с 3:1 пред пълни трибуни в градската спортна зала.

Пирдопчани започнаха лошо срещата и допуснаха пробив в края на първия гейм, губейки го с 22:25 т. Оттук нататък обаче домакините не позволиха повече изненади и убедително взеха останалите три гейма, подкрепяни активно от публиката в залата. „Успехът е особено важен за нас, тъй като освен летящ старт на сезона той ни дава и предимство пред един от новите състави в групата – „Царевец” – това сподели след края на срещата наставникът на пирдопчани Павел Лалов.

Той добави, че целта пред него и възпитаниците му още отсега е ясна – първото място в групата и ново участие в плейофите за влизане в горната дивизия. Той добави, че още не може да определи кои ще са основните съперници на пирдопчани, тъй като сред тях има два нови състава – на Велико Търново и Тетевен. Местният отбор ще се опита да постигне това, което му се изплъзна буквално в последния мач от миналия сезон. Тогава средногорските волейболисти завършиха втори в групата, след което спечелиха първият плейоф, но във финалния турнир един гейм не им достигна за да се класират в горната, елитна волейболна група.

Идният уикенд волейболистите ни ще пътуват към Тетевен, където в мач от втория кръг ще гостуват на другия новак в групата. Срещу него те ще трябва да се справят без своя треньор Павел Лалов, който в същото време ще изведе пирдопските момичета на финалите на републиканското първенство по мини-волейбол. Срещите ще бъдат в Етрополе, а средногорските волейболистки отиват там със самочувствието на победителки в междуобластното първенство, състояло се през пролетта в Кюстендил.

Няма коментари: