Волейболистите на ВК Марица са като манекенки на реномирана модна агенция. С чисто нова маркова спортна екипировка бяха облечени всички състезателки, треньори и служители на представителния женски волейболен отбор на Марица. Те се на реномираната марка Джъмпер и съдържат официални и тренировъчни анцузи, клубни фланелки, представителни екипи за мачовете, както и други такива само за тренировки.

Екипите са осигурени и платени изцяло от клубното ръководство на кършиякалийки.
Маричанки вече сефтосаха новата си спортна екипировка. Това стана по време на участието им в силния международен волейболен турнир за жени в румънския град Крайова, където те измъкнаха престижното второ място. На финала момичетата на старши треньора Иван Петков паднаха с 1:3 от домакините на турнира СКВ Крайова.

Междувременно топсъстезателката на Марица Радосвета Тенева-Миличевич тренира с родния си тим от Кършияка. 28-годишната нападателка, която от няколко годиди играе като преотстъпена в чужбина, поддържа форма с бившите си съотборнички. Това стана след като тя отпадна от състава на женския национален отбор по волейбол за европейското първенство в Полша, поради хронична травма в кръста. Контузията попречи на пловдивчанката да играе на 100 % и да се представи на ниво в последните контроли на националките срещу Сърбия. Ради бе заменена в държавния ни тим от друга маричанка – нападателката Таня Събкова. Последната претърпя операция от апандисит, но се възстановяваше по план.

Преди това пловдивчанката напоследък се готвеше в залата на Лаута под ръководството на кондиционния спец на ВК Марица - Стойко Цонов.
Иначе маричанки продължават лятната си подготовка при домашни условия с ежедневни тренировки. Старши треньорът Иван Петков е планирал почивни полудни за възпитаничките си, като в останалите дни възпитаничките му продължават с двуразови занимания.